Uzņēmumu resursu plānošanas izvēles kritēriji ražošanas un tirdzniecības uzņēmumam - Karpušins, Arkādijs (Latvijas Universitāte, 2009)
Uzņēmuma resursu plānošanas sistēmas izvēles nosacījumi ražošanas un tirdzniecības kompānijām Pēdējo 10 gadu laikā Latvijas uzņēmumi sāka aktīvi izmatot Uzņēmumu resursu plānošanas sistēmas, taču piedāvātais sistēmu klāsts mērāms simtiem, un bieži vien ir grūti izvēlēties piemērotāko Uzņēmuma resursu plānošanas sistēmu. Pieļaujot izvēles procesā kļūdu uzņēmums var ne tikai neiegūt, bet arī zaudēt esošās priekšrocības. Šajā bakalaura darbā tiek apkopoti Uzņēmuma resursu plānošanas sistēmas izvēles kritēriji un uz praktiskā Latvijā pieejamo Uzņēmuma resursu plānošanas sistēmu salīdzinājuma tiek doti norādījumi par kritēriju izvēli un to kopējo vērtēšanu. Tā kā dažādu nozaru uzņēmumiem biznesa prasības pēc informatīvā atbalsta atšķiras, tad tiek ņemtas vērā ražošanas un tirdzniecības uzņēmumu atšķirīgas prasības un atbilstoši tām tiek izvēlēta piemērotākā sistēma.

Enterprise Resource Planning System Selection Criteria for Manufacturing and Retail Enterprise During last 10 years Latvian enterprises began actively implement Enterprise resource planning systems. Proposed system amount is huge and it is hard to select suitable Enterprise resource planning system. If company selection process is mistaken, then it couldn’t get benefits and it could lose existing advantages also. This bachelor work summarize Enterprise resource planning system selection criteria and based on practical evaluation of available in Latvia Enterprise resource management systems gives instruction for selection criteria and overall evaluation. Different industries have different business requirements, therefore this work include manufacturing and retail enterprise different requirements and based on it suitable system is selected.
Enterprise resource planning system selectien eriteria for manyfacturing and retail enterprise
Keywords: Ekonomika