Krājaizdevu sabiedrību finansiālās darbības analīze un attīstības perspektīvas - Savicka, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba tēma: Krājaizdevu sabiedrību finansiālās darbības analīze un attīstības perspektīvas. Bakalaura darba mērķis: pamatojoties uz Latvijas krājaizdevu sabiedrību finansiālās darbības analīzi, izvirzīt priekšlikumus tās pilnveidošanai. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta krājaizdevu sabiedrību vēsture, definēta sabiedrību jēdzienu būtība, kā arī krājaizdevu sabiedrību darbību atbalstošās organizācijas un pasākumi. Otrajā nodaļā tiek apskatīta krājaizdevu finansiālā darbība un krājaizdevu sabiedrību darbību raksturojošie rādītāji (tie ir rentabilitātes rādītāji, aktīvu kvalitātes un likviditātes rādītāji). Tiek apskatīts pašu kapitāla pietiekamības novērtējums, aktīvu struktūras un kvalitāte. Trešajā nodaļā tiek apskatīts krājaizdevu sabiedrību darbības pilnveidošanas iespējas.

The subject of the bakalaura work: The Analysis of financial operation and Development Prospects of savings and loan associals. The aim of the work: well grounded of saving and loan associals to carry out the analysis of finansial operation and bring forward proposition these perfection. In first chapter deals with the history of savings and loan associals and definēs its esence and functions. Deals with supporting organisations of savings and loan associals. In second chapter looks upon the financial mechanism of savings and loan associals. In third chapter consider the apportunities to improve the operation and development of savings and loan associals.
The Analysis of financial operation and Development Prospect of savings and loan associals
Keywords: Ekonomika