Inovācijas ekosistēmas raksturojums Latvijas un Eiropas Savienības kontekstā, izmantojot Latvijas autonomo auto inovācijas ekosistēmas gadījuma analīzi - Ozoliņa, Santa (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba „Inovācijas ekosistēmas raksturojums Latvijas un Eiropas Savienības kontekstā, izmantojot Latvijas autonomo auto inovācijas ekosistēmas gadījuma analīzi” mērķis ir izmantojot autonomā auto inovācijas ekosistēmas gadījuma analīzi, raksturot inovācijas ekosistēmas īpatnības Latvijā un identificēt galvenos faktorus, kuri kavē aktieru produktīvu sadarbību inovācijas ekosistēmas ietvaros Latvijā. Darba ietvaros izvirzīti sekojoši pētnieciskie jautājumi: Kādi faktori ietekmē inovācijas ekosistēmas produktivitāti Latvijā? Kādas ir būtiskākās barjeras, kas kavē inovācijas ekosistēmas spēju radīt vērtību Latvijā? Mērķa sasniegšanai apskatīti starptautiskie pētījumi, inovācijas ekosistēmas teorētiskā bāze, inovācijas ekosistēmu gadījumu analīze Eiropas Savienības kontekstā, kas integrēti pētījuma metodoloģijā. Pētījuma ietvaros pielietotas dažādas kvalitatīvās pētniecības metodes, tajā skaitā sociālā tīkla analīzes metode, lai raksturotu inovācijas ekosistēmu Latvijā un identificētu galvenos faktorus Latvijā, kuri veicina inovācijas ekosistēmas produktivitāti un vērtības radīšanas procesu kavējošos faktorus

The aim of master thesis “Innovation ecosystem characteristics in context of Latvia and European Union, using Latvian autonomous vehicles innovation ecosystem case study” is to by using autonomous vehicle innovation ecosystem case study, characterize innovation ecosystem in Latvia and identify the main factors hindering productivity of innovation ecosystem in Latvia. The main research questions are: What are the main features of innovation ecosystem in Latvia that influences productivity of innovation ecosystem? What are the main barriers that hinders innovation ecosystem ability to create value in Latvia? Master thesis covers theoretical aspects and international studies in context of European Union on innovation ecosystem matters, as well as uses different qualitative methods, from which the main is social network analysis, to characterize innovation ecosystem in Latvia and identify the main factors that promote innovation ecosystem’s ability to create value and the main factors that hinders the said ability of innovation ecosystem to create value in Latvia
Innovation ecosystem characteristics in context of Latvia and European Union, using Latvian autonomous vehicles innovation ecosystem case study
Keywords: Ekonomika; innovation; social network analysis; ecosystem ecosystem; social network