Kvalitatīva attēla nodrošinājums datortomogrāfijas izmeklējumos mugurkaula kakla daļas skriemeļiem - Zukule, Ausma (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba mērķis: noskaidrot kvalitatīva attēla nodrošinājumus datortomogrāfijas izmeklējumos mugurkaula kakla daļas skriemeļiem. Bakalaura darbs sastāv no ievada, darba teorētiskās un pētījuma daļas, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Bakalaura darba teorētiskajā daļā ir dots pētnieciskā darba teorētiskais pamatojums. Darbā ietverta un aprakstīta mugurkaula uzbūves anatomija, īpatnības un funkcijas, apkopota un analizēta literatūra par kvalitatīva kakla skriemeļu datortomogrāfijas attēla iegūšanas nosacījumiem, radiācijas drošības ievērošanu un pacientu aprūpi procedūras laikā. Bakalaura darba pētījuma daļā izmantota kvalitatīvā pētniecības metode, praktiskais pētījums par kvalitatīva kakla skriemeļu datortomogrāfijas attēla iegūšanas iespējām praksē, jo tika pētīti konkrēti kakla skriemeļu datortomogrāfijas attēli.

The aim of study is to clarify parameters of the image quality assurance in CT for cervical vertebrae. Thesis consists of an introduction, theoretical part of the study, research, conclusions and suggestions, bibliography and appendices. The theoretical part of this work includes and describes the anatomy of the spine structure, features and functions, and summarizes the literature on the quality of computed tomography image acquisition conditions for neck vertebrae, the radiation safety compliance and patient care during the procedure. Research part of the study includes a qualitative research method, a practical study of the quality of neck vertebrae’s computed tomography image acquisition opportunities in practice, as neck vertebrae’s CT images were particularly studied.
Assurance of qualitative computed tomography examinations for cervical vertebrae
Keywords: Medicīna