Aizsardzības izdevumu iespējas aizsardzības industrijas, pētniecības un ekonomikas izaugsmes veicināšanā. - Zaltāns, Jānis (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba Aizsardzības izdevumu iespējas aizsardzības industrijas, pētniecības un ekonomikas izaugsmes veicināšanā autors Jānis Zaltāns ir izvirzījis mērķi izpētīt un noskaidrot faktorus, kas ietekmē Valsts atbalsta iespējas aizsardzības industrijas un pētniecības nozares esošai un turpmākai attīstībai. Darbā ir padziļināti analizēti Lielbritānijas, Francijas un Igaunijas piemēri, kā arī veikta padziļināta situāciju analīze par Latvijas valsts aizsardzības atbalstu, efektivitāti un tā iespējām pētniecības un uzņēmējdarbības veicināšanai aizsardzības nozarē. Maģistra darbā ir veikta aizsardzības nozares valsts atbalsta iespēju situācijas izpēte un analīze, raugoties no uzņēmējdarbības, pētniecības un publiskā sektora aizsardzības nozarē iesaistītajām pusēm, kā arī veikts šo analīžu salīdzinājums.

Author of master thesis Defence Spending opportunities in promoting defence industry, research and economic growth Jānis Zaltāns has set a goal to explore and clarify the factors affecting national capabilities in supporting defence industry and research sector for existing and future development. Master thesis consists of in-depth analysis of the British, French and Estonian examples, as well as in-depth case studies and analysis of the Latvian national defence support capabilities, effectiveness and potential. In this paper, a case study analysis and research of the state aid possibilities in defence sector has been carried out from the perspective of entrepreneurship, research and public sector.
Defence spending opportunities in promoting defence industry, research and economic growth.
Keywords: Ekonomika; Aizsardzības industrijas nozare; ekonomikas izaugsme; situāciju analīze; aizsardzības izdevumi; militārais patēriņš