Nabadzība: "Es, topošais pilsonis" mācību resursi - Helmane, Ineta; Lāce, Inguna; Marsone, Staņislava (Latvijas Universitāte Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, 2023)
Izdevums "Es, topošais pilsonis" ir metodisks līdzeklis ekonomikas, pilsoniskās izglītības un ētikas mācību satura apguvei starpdisciplinārā pieejā, kas izstrādāti Erasmus+ KA2 projekta I, Citizen to Be ietvaros. Projekta materiāli sastāv no 12 nodarbībām: personība, nabadzība, roboti, ekoloģija, patērētājs, brīvprātīgais darbs, sociālie tīkli, viltus ziņas, darbs, veselība, maiņa, uzņēmējdarbība. Katra nodarbība ir sagatavota tā, lai tā atbilstu skolēnu vecuma grupai, kā arī sociālajai un kognitīvajai attīstībai. Katrai nodarbībai tiek piedāvāts ieteicamais mācību procesa apraksts, kas ietver 3 vai vairāk fragmentus. Katrā nodarbībā tiek aktualizēta konkrēta tēma, kas atspoguļo personīgo vai sociālo, vai globālo perspektīvu, ietverot ekonomiskos, pilsoniskos un ētiskos aspektus. Nodarbības "Nabadzība" problēmjautājumi personīgā, sociālā un globālā līmenī": - Kāpēc pastāv nabadzība? - Kāpēc dažiem cilvēkiem ir viss, bet citiem nav nekā? - Visi ir bagāti: misija (ne) iespējama?
"Es, topošais pilsonis" mācību resursi
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Nabadzība; Bezdarbs; Darba tirgus; Pabalsti