Glaciālo ezeru aizaugšanas intensitāte Vidzemes augstienes Mežoles pauguraines centrālajā daļā - Salmane, Līga (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbs ietver: 70 lappuses, 7 nodaļas, anotāciju latviešu un angļu valodā, izmantotās literatūras sarakstu, 19 attēlus, 2 tabulas un 5 pielikumus. Maģistra darba izstrādes gaitā veiktie pētījumi un iegūtie rezultāti sniedz informāciju par glaciālo ezeru aizaugšanas intensitāti Vidzemes augstienes Mežoles pauguraines centrālajā daļā, kā arī apkārtnes ģeoloģisko attīstību. Darba gaitā autore iepazinās ar pieejamo literatūru par Mežoles pauguraines ezeriem, ar kartogrāfiskajiem materiāliem un interneta resursiem, apguva lauka darbu metodes, veica urbšanu, nogulumu vizuālo novērtēšanu, dokumentēšanu un paraugu ievākšanu, apguva un veica sporu-putekšņu analīzi. Iegūtie dati izmantoti Mežoles pauguraines centrālās daļas ezeru aizaugšanas intensitātes un ģeoloģiskās attīstības raksturošanai. Atslēgas vārdi: ezeru aizaugšana, glaciālie ezeri, Dzērbenes ezeru grupa, subglaciālā vaga, sporu un putekšņu analīze.

Master’s thesis includes 70 pages, 7 chapters, an annotation in Latvian and English, list of references, 19 figures, 2 tables, 5 appendix. The scope of Master’s thesis is to describe and characterise intensity of glacial lake overgrowing processes at the Central part of Mežole hilly area, Vidzeme Upland, including geological development. The survey of literature, cartographical materials, internet resources, including description Lakes of Mežole hilly area and its vicinity is given in the work. There are described field methods and study and results of coring, deposit visual evaluation and description of deposits and sampling for laboratory analyses, spore-pollen analysis have been carried out. The obtained data have been used for characterisation of the Lakes overgrowing processes at the Mežole hilly area and geological development. Key words: lake overgrowing, glacial lakes, lake group of Dzerbene, tunnel valley, spore and pollen analysis.
Intensity of glacial lake overgrowing processes at the Central part of Mežole hilly area, Vidzeme Upland
Keywords: Ģeoloģija