Restorānu grafiskās identitātes vizuāli stilistiskie aspekti - Kadiševska, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarba tēma ir „Restorānu grafiskās identitātes vizuāli stilistiskie aspekti”. Darba mērķis ir analizēt un noskaidrot, kas raksturo dažādu restorānu grafisko identitāti, tādēļ teorētiskajā daļā tiek veikta ar grafiskās identitātes saistītas literatūras apkopošana, tās izpēte un analīze. Diplomdarba empīriskajā daļā ir apkopoti un analizēti dažādu restorānu logotipi, atbilstoši izvēlētajiem kritērijiem, apzināti to elementi, kopīgās un atšķirīgās īpašības un izdarīti secinājumi. Radošajā daļā tika izstrādāta restorāna “Aka” grafiskā identitāte.

The theme of the diploma work is "Visual stylistic aspects of the restaurant’s graphic identity". The aim of this work is to find out and analyze what characterizes the graphic identity of various restaurants, therefore in the theoretical part, literature related to graphic identity was collected, researched and analyzed. The empirical part of the diploma paper logos of different restaurants has been summarized and analyzed accordingly to the chosen criteria, their common elements were identified and common and distinct characteristics found out as well as conclusions drawn. In the creative part of the paper, the graphic identity of the restaurant "Aka" was developed.
Visual Stylistic Aspects of the Restaurant’s Graphic Identity
Keywords: Mākslas zinātne; grafiskā identitāte; zīmols; logotips; burti; simboli