Baltijas valstu transporta sistēmu ģeogrāfiskā konkurence - Konrāds, Māris (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā „ Baltijas valstu transportu sistēmu ģeogrāfiskā konkurence” pētīta Baltijas valstu transportu sistēmu patreizējais stāvoklis un to attīstība. Darbs tika veidots balstoties uz zinātnisko literatūru, statistikas datiem par transporta nozari un transporta nozares attīstības dokumentiem. Darba gaitā tika secināts, ka katram transporta veidam ir savas īpatnības kravu pārvadāšanai, kā arī priekšrocības un trūkumi. Katrai no valstīm ir citādākas priekšrocības pārvadājumu sektorā, ko mēģina izmantot ekonomiskas izaugsmes un labklājības attīstībai. Katra no valstīm attīstības dokumentā izvirza savus mērķus un uzdevumus, ko sasniegt noteiktā laika periodā. Katra valsts cenšas palielināt konkurenci valsts iekšienē starp uzņēmumiem, kā arī starp kaimiņvalstīm. Atslēgas vārdi: Baltijas valstis, transporta veidi, attīstības dokumenti, konkurence.

Bachelor's paper "Geographical competition of Baltic transport system" studied in the Baltic transport system for the current situation and their development. The work was made on the basis of scientific literature, statistical data on the transport sector and transport sector development documents. The group concluded that each mode has its own characteristics to carry goods, as well as the advantages and disadvantages. Each of the states is other advantages of the transport sector, which seeks to provide economic growth and welfare development. Each state sets its own instrument of development aim and targets to be achieved over a specified period. Each state seeks to increase competition between enterprises within the state and the neighboring states. Keywords: Baltic States, modes of transport, development documents, the competition.
Geographic competition of Baltic transport system
Keywords: Ģeogrāfija