Lielu sporta pasākumu ietekme uz ekonomiku - Kļaviņš, Matīss (Latvijas Universitāte, 2013)
Lielu sporta pasākumu ietekme uz ekonomiku ir tēma, kura Latvijas pētniekiem ilgus gadus nebija aktuāla, jo šeit nenorisinājās neviens patiešām liela mēroga sporta pasākums. 2006. gadā Rīgā tika aizvadīts Pasaules čempionāts hokejā vīriešiem, tomēr tā ietekmes uz tautsaimniecību izvērtēšana līdz šim nav veikta. Bakalaura darba mērķis ir lielu sporta pasākumu ietekmes uz ekonomiku pētījumu metodoloģijas apkopošana un pielietošana attiecībā uz 2006. gada Pasaules čempionātu hokejā. Darbā izstrādes gaitā tika noskaidroti ar 2006. gada hokeja čempionāta rīkošanu saistītie izdevumi no Latvijas valsts un Rīgas pašvaldības puses, galvenie ekonomiskie ieguvumi, kā arī citi ieguvumi no čempionāta rīkošanas, kam nav strikti ekonomiska rakstura. Darba apjoms ir 52 lpp un tas sastāv no divām nodaļām. Tajā iekļauti deviņi attēli un deviņas tabulas.

The impact major sports events have on economics is a subject that for a long time was not important to Latvian researchers, because there had not been a major sports event in Latvia.. In 2006 Riga hosted the Men’s World Ice Hockey Championship, but until now no one had evaluated the impact it had on economy. The goal of the thesis is to find methodology by which impact of major sports events can be assessed and use it to assess the impact of 2006 World Ice Hockey Championship. During the development of the thesis, the organizational expenses of Latvian government and local government of Riga were discovered, as well as the main economic benefits of the championship and other benefits. This work consists of 2 chapters and 52 pages. It contains nine images, and nine tables.
The economic impact of major sports events
Keywords: Ekonomika