Datortomogrāfijas izmeklējuma kvalitātes izvērtējums gūžas locītavas traumu gadījumā - Zepa, Diāna (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs: “Datortomogrāfijas izmeklējuma kvalitātes izvērtējums gūžas locītavas traumu gadījumā” sastāv no ievada, teorētiskās un praktiskās daļas, secinājumiem. Tēmas aktualitāte pamatota ar gūžas locītavas traumatisma sastopamības biežumu un skaita pieaugumu visu vecumgrupu vidū, it īpaši starp cilvēkiem gados. Teorētiskajā daļā apkopota un analizēta literatūra par gūžas locītavas normālo un datortomogrāfijas anatomiju, traumu veidiem, to biomehāniku, izmeklējumu protokoliem un kvalitātes kritērijiem. Bakalaura darba pētnieciskajā daļā izvērtēti un analizēti datortomogrāfijas izmeklējuma attēlu kvalitātes kritēriji gūžas locītavas traumu gadījumā. Darba mērķis: izvērtēt datortomogrāfijas izmeklējuma attēlu kvalitātes kritērijus gūžas locītavas traumu gadījumā.

Bachelor thesis “The evaluation of quality of computed tomography examination in hip joint trauma cases”, University of Latvia, Riga, 2016 – 41 p. The relevance of this topic is based on the increase of the frequency and the number of hip trauma cases in all age groups, especially the elderly. Thesis consists of an introduction, theoretical and practical parts, conclusions. The theoretical part contains summarized and analyzed literature about normal and CT hip joint anatomy, types of injuries, their biomechanics, examination protocols and quality criterions. In Bachelor’s researchal part evaluated and analyzed the computed tomography examination image quality criterions in hip joint trauma cases. Purpose: to evaluate the CT examination image quality criterions in hip joint trauma cases.
The evaluation of quality of computed tomography examination in hip joint trauma cases
Keywords: Medicīna; Gūžas locītava; Datortomogrāfija; Trauma; Kvalitāte