Uzņēmuma darbiniekus aizsargājoša ugunsmūra un papildus drošības modeļu izstrāde - Dālbergs, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2017)
Mūsdienās arvien pieaug tīkla lietotāju gala darbstaciju apdraudējumu klāsts, kas nozīmē, ka ir jānodrošina arvien efektīvāki rīki, lai cīnītos ar iespējamajiem apdraudējumiem. Šī iemesla dēļ ugunsmūru tehnoloģiju popularitāte pieaug, un tirgū ir pieejami vairāki konkurētspējīgi risinājumi. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un salīdzināt dažādos komerciālos un atvērtā koda risinājumus, kā arī, pielietojot kādu no risinājumiem, izstrādāt uzņēmuma darbinieku darbstaciju aizsargājošu ugunsmūri un papildus drošības moduļus tam. Darba rezultātā ir salīdzināti dažādie risinājumi un izdarīti secinājumi par tiem, kā arī izstrādāts pfsense atvērtā koda programmatūru izmantojošs ugunsmūra risinājums, kas apmierina uzņēmuma uzstādītās prasības.

Nowadays the range of network user workstation threats is ever growing, which requires ever more effective tools to fight with these threats. Because of this reason the popularity of firewall technology is growing and the market provides a display of competitive solutions. The goal of this bachelor’s thesis is to research and compare the different commercial and open source solutions and develop an employee protecting firewall and additional security modules. The work has resulted in the comparisson of the different solutions and conclusions about them. Also a requirements meeting solution , that uses pfsense open source software, has been developed.
Introduction of an employee protecting firewall and development of additional security modules
Keywords: Datorzinātne; apdraudējumi; ugunsmūris; drošības moduļi; atvērtais kods