Izmantojot viltu iegūti pierādījumi kriminālprocesā - Oborenko, Santa (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbs «Izmantojot viltu iegūti pierādījumi kriminālprocesā» veltīts nenoteiktā juridiskā jēdziena «viltus» satura noskaidrošanai. Darba gaitā tiek konstatēts, ka Kriminālprocesa likumā atklājas «tiesiska maldināšana» un viltus – kā «prettiesiska maldināšana». Ar dažādiem piemēriem tiek atklātas tiesiskas un prettiesiskas maldināšanas pazīmes un izvirzīti nošķiršanas kritēriji, kā arī aplūkotas sekas, gadījumiem, kad ziņas par faktiem iegūtas, izmantojot maldināšanas metodes.

The master paper «The use of fraudulently acquired evidence in criminal procedure» is devoted to determine the content of the indeterminate legal concept – fraud. In the course of this paper it is found that the Criminal Procedure Law reveals «legal deception» and fraud – «unlawful deception». Signs of legal and unlawful deception and differentiation criteria of them both are set and found through a variety of examples, as well as analysis of the consequences in the cases that used fraudulently obtained information.
The use of fraudulenty acquired evidence in criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne