Krūšu kurvja traumas radioloģiskā attēlu kvalitātes kritēriju izvērtējums politraumas pacientiem - Supe, Uģis (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba autors Uģis Supe. Bakalaura darbs: „Krūšu kurvja traumas radioloģiskā attēla kvalitātes kritēriju izvērtējums politraumas pacientiem”, Latvijas Universitāte, Rīga 2013. - 60 lpp. Darba mērķis ir novērtēt patoloģijas vizualizāciju krūšu kurvja traumas gadījumā, politraumas pacientiem, salīdzinot rentenogrāfijas un datortomogrāfijas izmeklējumu. Lai sasniegtu darba mērķi, tika izvirzīti sekojoši uzdevumi: 1.Analizēt literatūru par krūšu kurvja traumām un politraumu; 2.Veikt retrospektīvu pētījumu iegūtajiem krūšu kurvja attēliem politraumas pacientiem veselības aprūpes iestādē, neatliekamās radioloģijas nodaļā atbilstoši attēlu kvalitātes kritērijiem; 3.Apkopot pētījuma rezultātus; 4.Izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus. Tika veikts pētījuma rezultātu apkopojums par krūšu kurvja traumas attēlu kvalitātes kritēriju izvērtējumu politraumas pacietiem.

Ugis Supe, Bachelor’s work, “Evaluation of radiological image quality criteria on chest trauma for polytrauma patient”, Latvian University, Riga, 2013 - 60 pages. The aim of work is to evaluate abnormalities visualization thoracic trauma, polytrauma patients compared rentenological and CT examinations. To achieve the aim of the work such objectives were set up: 1. Analyze the literature on thoracic injuries and politraumu; 2. Make a retrospective study obtained thoracic images polytrauma patients health care facility, emergency radiology section according to image quality criteria; 3. Summarize the findings; 4. Make conclusions and proposals. The Bachelor’s work consists of 11 chapters, which was reflected in a literature review of thoracic anatomy, thoracic injuries, polytrauma, image quality criteria and results of a study summary of thoracic injury criteria for image quality evaluation of polytrauma patients initiate.
Evaluation of radiological image quality criteria on chest trauma for polytrauma patient
Keywords: Medicīna