Sieviešu- vadītāju tumšās triādes iezīmju saistība ar lēmumu pieņemšanu un subjektīvo labklājību - Ozoliņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2024)
Pētījuma mērķis – pētīt saikni starp tumšās triādes iezīmēm, lēmumu pieņemšanu un subjektīvo labklājību sieviešu vadītāju vidū. 64 respondentes aizpildīja Īso Tumšās Triādes skalu (Short Dark Triad Scale), adaptējusi L. Baldiņa, Melburnas lēmumu pieņemšanas aptauju (The Melbourne Decision Making Questionnaire), adaptējis A.Orlovs un Uzplaukuma skalu (The Flourishing Scale), adaptējuši I. Sadauska un A. Koļesovs. Tika secināts, ka augstāki tumšās triādes rādītāji ir pozitīvi saistīti ar impulsīvāku lēmumu pieņemšanu, bet augstāks narcisms ir negatīvi saistīts ar pārmērīgu nepiesardzību un augstāki subjektīvās labsajūtas rādītāji ir saistīti ar pārdomātāk pieņemtiem lēmumiem un zemāku pārmērīgu nepiesardzību. Statistiski nozīmīgas saistības ar subjektīvo labklājību ir konstatētas narcisma un psihopātijas skalām.

The aim of the study is to investigate the relationship between the dark triad traits, decision-making and subjective well-being among female managers. 64 female respondents completed the Short Dark Triad Scale adapted by L. Baldiņa, The Melbourne Decision Making Questionnaire adapted by A. Orlov and The Flourishing Scale adapted by I. Sadauska and A. Koļesovs. It was found that higher Dark Triad scores are positively associated with more impulsive decision-making, while higher narcissism is negatively associated with excessive caution and higher subjective well-being scores are associated with more thoughtful decision-making and lower excessive caution. Statistically significant associations with subjective well-being are found for the narcissism and psychopathy scales.
The Relationship Between the Females Managers` Personality Traits of the Dark Triad with Decision Making and Subjective Well-Being
Keywords: Psiholoģija; sievietes vadītājas; tumšā triāde; subjektīvā labklājība; lēmumu pieņemšana