Uzņēmuma SIA "Kalme 4" attīstības stratēģija. - Gertners, Kalvis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Uzņēmuma SIA „Kalme 4” attīstības stratēģija”. Temata aktualitāte pamatota ar faktu, ka Latvijas būvniecības nozare šobrīd piedzīvo izaugsmi, kas rada iespēju attīstīties uzņēmumam SIA „Kalme 4”. Bakalaura darba mērķis ir, balstoties uz teoriju, analizēt uzņēmuma „Kalme 4” darbību un noteikt tālākas attīstības stratēģijas virzienus. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīts stratēģijas jēdziens un stratēģijas plānošanas process. Otrajā – tiek analizēta uzņēmuma ārējā vide. Trešajā – tiek apskatīta uzņēmuma iekšējā vide un izstrādāta attīstības stratēģija. Darba nobeigumā tiek izdarīti secinājumi un izvirzīti autora priekšlikumi. Bakalaura darbs sastāv no 62 lappusēm, 11 tabulām, 10 attēliem. Atslēgvārdi: stratēģija, konkurence, ārējā vide, iekšējā vide, ekonomiskā izaugsme.

The title of Bachelor Thesis is „The development strategy of company Ltd. „Kalme 4””. The topicality of the theme is based on the fact that Latvian construction industry growth is creating opportunities for company like Ltd. „Kalme 4”. The aim of Bachelor Thesis is to analyze Ltd. „Kalme 4” and create company’s development strategy on the basis of theory. The Bachelor Thesis consists of 3 chapters. First chapter is about concept of strategy and strategy-making process. Second chapter consists of external analysis of company. Third chapter includes internal analysis and formulation of Ltd. „Kalme 4” development strategy. At the end of work there are listed conclusions and suggestions by author. Bachelor Thesis consists of 62 pages, 11 tables, 10 figures. Keywords: strategy, competition, external analysis, internal analysis, economical growth.
The development strategy of company Ltd. "Kalme 4".
Keywords: Vadībzinātne