Fona ietekme uz hromatiskās izšķiršanas slieksni dinamiskā datorizētā krāsu redzes testā - Gritāne, Andželika (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts uz 35 lapām, darbs satur 22 attēlus, 2 tabulas, 23 literatūras avotus. Mērķis: Noskaidrot, kā dinamiska datorizēta krāsu redzes testa fons ietekmē hromatiskās jutības izšķiršanas slieksni un salīdzināt rezultātus ar anomaloskopa un HRR testu rezultātiem. Metode: pētījuma dalībniekiem krāsu redze tika novērtēta ar anolamoskopu, HRR pseidoizohromatiskajām platēm un datorizētu krāsu redzes testu, kam tika izstrādāti divi fona varianti. Rezultāti: datorizēta krāsu redzes testa fons būtiski ietekmēja hromatisko izšķiršanas slieksni pētījuma dalībniekiem ar krāsu redzes deficītu, rezultāti ar jauno fonu uzrādīja labākus rezultātus, bet normāls krāsu redzes gadījumā izmaiņas nebija būtiskas. Atslēgas vārdi: Krāsu redze, datorizēts krāsu redzes tests, hromatiskais izšķiršanas slieksnis.

The bechelor thesis consists of 35 pages, it contains 22 figures, 3 tables, and 23 references. Purpose: Find out how dynamic color vision test background affects on chromatic resolution threshold and compare the results with  anomaloscope and HRR test results Methods: Chromatic resolution threshold was found out using anomaloscope, HRR color vision test plates and dynamic color vision test, which was designed for two background options. Results: dynamic color vision test background is significantly affected by chromatic resolution threshold of subjects with color vision deficiency, the results with improved background showed better results. However changes of those with normal color vision were not significant. Keywords; color vision, HRR test, dynamic color vision test, chromatic sensitivity.
Influence of background on chromatic resolution threshold in dynamic color vision test
Keywords: Fizika; Krāsu redze; Datorizēts krāsu redzes tests; Hromatiskais izšķiršanas slieksnis.