SIA "Skrīveru saldumi" finanšu analīze un novērtējums - Visocka, Gita (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „SIA „Skrīveru saldumi” finanšu analīze un novērtējums”. Darba mērķis ir veikt SIA „Skrīveru saldumi” finanšu analīzi un novērtēt trūkumus, lai izstrādātu priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apkopota informācija par finanšu analīzes teorētiskajiem aspektiem – mērķi, metodēm. Otrajā nodaļā dota informācija par analizējamo uzņēmumu. Trešajā nodaļā tiek veikta SIA „Skrīveru saldumi” 2008., 2009., 2010. gada finanšu pārskatu analīze. Darbā izmantota horizontālā, vertikālā analīze un koeficientu analīzes metodes. Aprēķināti likviditātes, rentabilitātes, aprites un kapitāla struktūras rādītāji. Ceturtajā nodaļā veikta galveno finanšu rādītāju salīdzināšana ar konkurējošo uzņēmumu SIA „Saldus pārtikas kombināts”. Bakalaura darba noslēgumā tiek izteikti priekšlikumi uzņēmuma darbības efektivitātes un finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Bakalaura darba apjoms ir 60 lappuses, darbs sastāv no 4 nodaļām un 4 pielikumiem, ietver 18 tabulas, 5 attēlus. Darbā tika izmantoti 17 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, finanšu koeficienti, analīzes metodes, novērtējums.

The Bachelor's thesis is „Ltd „Skrīveru saldumi” financial analysis and evaluation”. The aim of the paper is to do Ltd „Skrīveru saldumi” financial analysis, evaluate the problems and develop suggestions for improvement of the financial situation. The bachelor's paper consists of four chapters. The first chapter includes summarized information about the financial analysis theoretical aspects – the aim and methods of financial analysis. In the second chapter there is information about the analyzed company. In the third chapter the analysis of years 2008., 2009., 2010. annual reports is presented. The author used horizontal, vertical analysis and coefficient methods of analysis. Liquidity, profitability, circulation figures and indicators of capital structure are calculated. The fourth chapter includes comparison of the main financial indicators between Ltd „Skrīveru saldumi” and Ltd „Saldus pārtikas kombināts”. In the conclusion of the bachelor's paper the author expresses suggestions for improvement of the company's performance. Extent of the paper is 60 pages, it consists of 4 chapters and 4 appendices. 17 literature sources, 18 tables and 5 pictures are included in the paper. Key words: financial analysis, financial ratios, methods of analysis, evaluation.
Ltd "Skrīveru saldumi" financial analysis and evaluation
Keywords: Ekonomika