Notekūdeņu dūņu ietekme uz hibrīdo apšu stādiem - Šita, Santa (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba gaitā apskatītas augsnes īpašības, notekūdeņu dūņu kvantitatīvais un kvalitatīvais sastāvs, to kompostēšana, komposta sastāvs un kvalitātes kontrole. Ir apkopota un izvērtēta literatūra par dūņu paraugu sagatavošanas metodēm smago metālisko elementu kvantitatīvai noteikšanai. Darbā ar liesmas atomabsorbcijas spektrometriju (FASS) noteikts Zn, Cu, Cd, Pb un Cr saturs augsnes un dūņu paraugos, kā arī hibrīdo apšu stādu zaros un lapās, atkarībā no notekūdeņu dūņu mēslojuma.

The properties of soil, the quantitative and qualitative content of the wastewater sludge, its composting, the content of compost and the control of the quality during the work process were described. The literature of the sludge samples preparation methods for determination of heavy metallic elements is studied. Correlation between content of the zinc, coper,cadmium, lead and chromium in the soil and sludge samples, also in branches and leaves of hybrid aspen seedlings and the using sewage sludge fertilizers have been studied. Zn, Cu, Cd, Pb and Cr with flame atomic absorbtion spectrometry (FAAS) technique were determined.
The effects of the sewage sludge on the hybrid apsen plants
Keywords: Ķīmija