Personāla vadības pilnveidošanas iespējas, izmantojot darbinieku paaudzes un personības kritērijus. - Grunte, Dita (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darbs izstrādāts ar mērķi uzlabot personāla vadības funkcijas darba uzdevumu pārvaldību viena uzņēmuma vai organizācijas iekšienē. Ekonomiskās attīstības un demogrāfisko faktoru dēļ, veidojas liela konkurence attiecībā pret cilvēkresursiem. Uzņēmumi vēlas piesaistīt un noturēt talantīgākos darbiniekus, kas sasniegs uzņēmuma mērķus ātrāk un kvalitatīvāk. Personāla vadības funkcijai jāvirza savi resursi uz aktivitātēm, kas veido konkurētspējas priekšrocības un apmierina svarīgākās darbinieku vajadzības. Lai noteiktu, kuri personāla vadības darba uzdevumi būs svarīgākie darbiniekiem, maģistra darbā izstrādāts teorētisks personāla vadības pārvaldības modelis, izmantojot darbinieku paaudzes un personības kritērijus.

Master thesis goal is to improve over all work organization of the human resources function in company or organization. Due to economic development and demographic factor influence, competition for talented employees is raising. Companies are interested to attract and retain the most talented employees who will reach the company's goals more quickly and in higher qualitatively. The personnel management function should focus its resources on activities that create competitive advantages and meet the most important needs of employees. In order to identify which human resources functions tasks will be considered as with highest added value for employees, author has developed a theoretical human recourses model, using employee generation and personality criteria.
Human resources management improvements through employee generation and personality criteria.
Keywords: Vadībzinātne; personāla vadība; vadība; personība; paaudze; lielā piecinieka personības tests