Emociju izpēte digitālajos tīklos - Mārtiņš, Māris (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā tiek veikta emociju analīze no cilvēku uzrakstītajām ziņām twitter vidē, kas satur vārdu covid, laika intervālā no 2020. gada janvāra līdz 2024. gada janvāra neieskaitot un emociju vārdnīcas papildināšana. Vārdnīcas papildināšanai tiek veikta aptauja, kurā respondentiem tiek prasīts uzrakstīt vārdus, kuriem viņuprāt ir līdzīga nozīme dotajiem vārdiem. Vēlāk vārdnīcas dati tiek izmantoti, kā bāze leksikona pieejai sentimentu analīzei.

The bachelor thesis analyses emotions from messages written by people on Twitter containing the word covid in the time interval from January 2020 to January 2024, and adds to the Latvian emotion dictionary. To complete the vocabulary, a survey is carried out asking people to write down words they think have a similar meaning to the given words. Later, the dictionary data is used as a basis for a lexicon approach to sentiment analysis.
Exploring emotions in digital networks
Keywords: Datorzinātne; leksikons; emociju vārdnīca; covid; emocijas