Kurts Tuholskis kā žurnālists: par žurnālisma būtību un funkciju Kurta Tuholska darbos - Udalova, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2019)
Kurta Tuholska žurnālistikas darbu analīze. Viņu valodas stila apraksts un izteiksmes līdzekļi, ko viņš izmanto. Mērķi, kurus viņš grib sasniegt ar saviem darbiem. Kādas bija Tuholska žurnālisma koncepcijas būtiska daļas un kā viņa koncepts bija uzskatīts par progresīvu tājos laikos. Tuholska Deutschland, Deutschland über alles kā intermediālais projekts un kā tas bija saistīts ar Tuholska žurnālisma konceptu. Rezultāti norāda uz to, ka Tuholskis izmantoja negativitāti lai izplatītu cīņu par pozitīvām pārmaiņām un ideālistisku priekšstatu par mieru. Viņš noraidīja visas valdošas normas un cīnījās par sociālo vienlīdzību. Viņš uzskatīja, ka ideālais intelektuāls mēģina ietekmēt cilvēku dzīves un izglītot viņus.

The analysis of Kurt Tucholskys journalistic works. The description of his writing style and the writing devices he uses. The goals he is trying to achieve with his writing. What were the essentials parts of Tucholsky's unique concept of journalism and how this concept was progressive back in the day. Tucholsky's Deutschland, Deutschland über alles as an intermedial work and how it tied in with Tucholsky's journalistic concept. The research results show that Tucholsky used negativity to spread positive notions and idealistic ideology of piece. He was rejecting all ruling conventions and norms and was fighting for social equality. He sees the job of a perfect public intellectual in trying to reach out to people and enlighten them.
Kurt Tucholsky as a journalist: on the essence and function of journalism in the work of Kurt Tucholsky
Keywords: Valodniecība; žurnālisms; koncepcija; negatīvi; ietekmēšana; journalism