Personīgās informācijas pārvaldība - Lukašenoka, Margarita (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā “Personīgās informācijas pārvaldība” tiek pētīti personīgās informācijas pārvaldības paradumi. Pētījuma laikā tiek apskatīts kā tiek pārvaldīta personīgā informācija, kas saglabāta elektroniskā formātā. Informācijas pārpilnības rezultātā bieži vien tiek apgrūtināts personīgās informācijas izguves process un informācija nav atrodama vajadzīgajā laikā. Pētījuma mērķis ir apzināt esošo situāciju personīgās informācijas pārvaldības jomā Latvijā. Bakalaura darbā noskaidrots, ka, lai arī pārsvarā personīgās informācijas pārvaldības prakse apmierina cilvēku vajadzības, tomēr, informācijas izguves process nav efektīvs.

In bachelor thesis “Personal information management” has been researched personal information management habits. During the research is reviewed how people manage their personal information saved digitally. Because of information overload it is often hard to retrieve information as effectively as needed. Research aim is to study how people who are studying or have recently graduated manage their personal information. Bachelor thesis revealed that although people are satisfied with their personal information management practice, information retrieval process is not meeting the need.
Personal information management
Keywords: Bibliotēkzinātne; personīgā informācija; personīgās informācijas pārvaldība; informācijas izguve; personīgās informācijas pārvaldības rīki; personal information