Darba aizsardzības sistēmas pilnveidošana mazjos un vidējos šūšanas uzņēmumos - Deičmans, Juris (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā analizēta darba aizsardzības sistēma šūšanas uzņēmumos, salīdzināti iegūtie rezultāti un piedāvāti darba devējiem nepieciešamie preventīvie pasākumi, lai pilnveidotu darba aizsardzības sistēmas, uzlabotu darba vidi un novērstu ergonomiskos riskus. Izvirzītās darbā hipotēzes daļēji apstiprinājās. Secināts, ka kvalitatīvi izstrādāta darba aizsardzības sistēma nodrošina veselīgus darba apstākļus šuvēju darba vietās un mazina riska faktoru ietekmi uz strādājošiem.

In work is executed examination of a working environment in the sewing enterprises, the received results are compared and necessary measures are offered employers to improve labor protection system, to improve a working environment and to prevent ergonomic risks. The hypotheses put forward in work partially proved to be true. Qualitatively developed system of labor protection provides healthy working conditions for seamstresses and reduces risk factor of influence on workers.
Work protective system improvement in the little and in middle sewing enterprises
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze