Uzņēmuma "Prisma Latvija" saimnieciskās darbības novērtējums un pilnveidošanās iespējas - Jefimova, Natālija (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba nosaukums: Uzņēmuma „Prisma Latvija” saimnieciskās darbības novērtējums un pilnveidošanās iespējas. Diplomdarba mērķis – novērtēt A/S „Prisma Latvija” finanšu stāvokli un saimnieciskās darbības rezultātus, izstrādāt uzņēmumam priekšlikumus darba rezultātu paaugstināšanai. Darbs sastāv no ievada, četrām daļām, rezultātiem, secinājumiem un priekšlikumiem. Pirmajā daļā tiek apskatīta saimnieciskās darbības analīzes un finanšu analīzes būtība un teorētiskie aspekti. Otrajā daļā tiek novērtēta A/S „Prisma Latvija” iekšēja vide un to ietekmējoša ārēja vide. Trešajā daļā tiek veikta A/S „Prisma Latvija” finanšu stāvokļa analīze par 2008.-2010.g. Ceturtajā daļā rakstīts par debitoru parādu vadīšanas pilnveidošanas iespējām. Diplomdarba apjoms ir 62 lappuses un 2 pielikumi. Darba saturā ir iekļautas 23 formulas, 14 tabulas, 13 attēli. Diplomdarba rakstīšanā tika izmantoti ekonomikas, finanšu vadības un grāmatvedības metodiskā literatūra, interneta resursi, statistikas dati un A/S „Prisma Latvija” nepublicēti materiāli. Atslēgvārdi: „mazumtirdzniecība”, „analīze”, ”maksātspēja”, „debitoru parādu vadīšana”.

The theme of the diploma paper is: Company „Prisma Latvija” Economic Performance and the Possibility of improvement. The diploma paper aims to assess A/S „Prisma Latvija” financial condition and operating results, the development of business proposals for performance improvement. The work consists of an introduction, four parts, results, conclusion and proposals. The first chapter describes economic analysis and financial analysis of the nature and theoretical aspects. The second part is an assessment of A/S „Prisma Latvija” internal environment and its influencing external environment. The third part is done A/S „Prisma Latvija” financial condition analysis for 2008 – 2010 year. The fourth part is written on the accounts receivable management improvement opportunities. The amount of diploma work is 62 pages and 2 supplements. Content of work included 23 formulas, 14 tables and 13 pictures. The diploma paper writing where used in the economic, financial and management accounting methodical literature, internet resources, statistic and A/S „Prisma Latvija” unpublished materials. Keywords: „retail”, „analysis”, „paying capacity”, „accounts receivable management”.
Company "Prisma Latvija" economic performance and the possibility of improvement
Keywords: Ekonomika