Demokratizācija Austrumāzijā – Dienvidkoreja un Taivāna - Jaranova, Ksenija (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā "Demokratizācija Austrumāzijā - Dienvidkoreja un Taivāna" caur autora S.P.Huntingtona konceptiem par trešā viļņa demokrātijām un demokratizāciju kā teorētisko satvaru tiek skatīti demokratizācijas procesi divās Austrumāzijas valstīs - Dienvidkorejā un Taivānā. Darba gaitā tiek vērtētas līdzības un atšķirības abu valstu demokratizācijas procesos.

In the work "Democratization in East Asia - South Korea and Taiwan" the author looks at the democratization process in these countries through the theoretical prism of S.P. Huntington and his concept of thrid wave democracies and democratization. In the process of the work the differences and similarities in the democratization of these countries are marked.
Democratization in East Asia - South Korea and Taiwan
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)