Rīcībspējas pielietošana ģimenes ārsta vizītes laikā: bēgļu pieredze Rīgā, Latvijā - Kolosovs, Emīls (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs „Rīcībspējas pielietošana ģimenes ārsta vizītes laikā: bēgļu pieredze Rīgā, Latvijā”, apraksta bēgļu komunikāciju ar viņu ģimenes ārstiem. Pētījuma mērķis ir atklāt, kā caur ģimenes ārsta pakalpojumu pacienti iepriekš nepazīstamā medicīnas sistēmā iegūst prasmes risināt savas veselības problēmas. Pētījums ir strukturēts četrās nodaļās. Pirmā nodaļa kontekstualizē pētījumu un veido teorētisko pamatu datu analīzei. Metodoloģijas daļa apraksta pētījuma procesu lauka darba gaitā. Tam seko analīze par apkopotajiem datiem. Pēdējā daļa ir kopsavilkums, kas izvērtē pētījumu, un sniedz ieteikumus līdzīgu pētījumu realizācijai.

The Bachelor’s thesis, “Exercising agency during a family doctor consultation: Refugee’s experiences in Riga, Latvia”, chronicles refugees' communication with their family doctors. The research aims to uncover how these patients, interacting with a new medical system, learn to use their family doctor as a resource in combating health issues. The research is organized into four sections. The first section incorporate literature that contextualizes the research, and forms a theoretical foundation. The Methodology section describes the fieldwork process, and evaluates its effectiveness. What follows is an analysis of the data gathered during fieldwork. The final section summarizes previous points made, critiques the research process, and gives suggestions for future exploration of the topic.
Exercising agency during a family doctor consultation: Refugees’ experiences in Riga, Latvia
Keywords: Antropoloģija; ģimenes ārsts; rīcībspēja; struktūra; slimība; kapitāls