APEX izvērtējums LUIS moduļu izstrādē - Alka, Liene (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā “APEX IZVĒRTĒJUMS LUIS MODUĻU IZSTRĀDĒ” tiek iepazīstināts ar esošām LUIS izstrādē izmantotām tehnoloģijām, kā arī tiek apkopota literatūra par Oracle vadlīnijām informāciju sistēmu izstrādē izmantotajiem produktiem – Oracle APEX un ADF. Bakalaura darba mērķis ir veikt pētījumu par Oracle piedāvātajām lietojumprogrammu izstrādes tehnoloģijām, kura ietvaros realizēt kādu no LU informācijas sistēmu moduļiem Oracle APEX vidē, un izvērtēt, vai esošo izstrādes vidi būtu iespējams aizstāt ar Oracle APEX. Darba ietvaros tika izvēlēts LUIS modulis “Studiju kursu aktualizācija”, kas šobrīd ir izstrādāts, izmantojot PL/SQL procedūras. Izvēlētajam modulim tika izstrādāts prototips Oracle datu bāzē, izmantojot Oracle APEX saskarni. Tika izvērtēti pozitīvie un negatīvie aspekti, izmantojot Oracle APEX saskarni LUIS moduļa izstrādē, kā arī darba beigās tiek sniegtas rekomendācijas veiksmīgai tālākai moduļu izstrādei.

The bachelor's thesis “APEX ASSESSMENT IN THE DEVELOPMENT OF LUIS MODULES” introduces the existing technologies used in the development of LUIS (University of Latvia Information System), as well as summarizes the literature on Oracle guidelines for the products used in the development of information systems - Oracle APEX and ADF. The aim of the bachelor's thesis is to conduct a research on application development technologies offered by Oracle, and implement one of the LU information system modules in the Oracle APEX environment, and to evaluate whether the existing development environment could be replaced by Oracle APEX. The LUIS module “Study Course Update” was chosen, which is currently developed using PL / SQL procedures. A prototype was developed for the selected module in the Oracle database using the Oracle APEX interface. The positive and negative aspects were evaluated using the Oracle APEX interface in the development of the LUIS module. At the end of the work recommendations for successful further development of the modules are provided.
APEX assessment in the development of LUIS modules
Keywords: Datorzinātne; Oracle; APEX; LUIS; PL/SQL