Pasaules Dabas Fonda Facebook lapas ierakstu analīze (2017 gads) - Jablokovs, Artis (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba nosaukums ir “Pasaules Dabas Fonda Facebook ierakstu analīze (2017.gads.)”. Par pētījuma objektu izvēlēti Pasaules Dabas Fonda ieraksti facebook tīklā,kas izdarīti 2017.gadā.Epīriskā materiālas analīzes materiāls ir 133 ieraksti. Darbā izvirzītais mērķis ir izanalizēt Pasaules Dabas Fonda facebook ierakstu nozīmes un to struktūru, kā arī konstruēšanas principus, ņemot vērā Pasaules Dabas Fonda komunikācijas daļas speciālistes interviju. Pētījumā apskatītas teorijas par izvēlētajām pētniecības metodēm: kvalitatīvo un kvantitatīvo kontentanalīzi,par pētījuma dizainu,kas kombinē abu šo metožu pielietojumu viena akadēmiska pētījuma ietvaros. Apskatītas teorijas par jaunajiem medijiem, to funkcijām un atšķirībām starp vecajiem medijiem. Darbā iekļautas teorijas par mediju semiotiku un zīmju semiotiskajiem kodiem, kā arī intervijas teorijas par jautājumu veidiem un to konstruēšanas principiem. Pētījumā izvēlētas divas pētnieciskās metodes:kvalitatīvā un kvantitatīvā kontentanalīze, kā arī tika pielietota intervija, lai noskaidrotu informāciju no Pasaules Dabas Fonda komunikācijas speciālistes Sarmītes Kolātes. Izvirzītais darba mērķis tika sasniegts,proti tika izanalizēti 133 ieraksti un izprasta to struktūra un konstruēšanas principi, kā arī grafiski uzskaitītas īpatnības,kas atkārtojas visbiežāk ziņu konstruēšanā. Atslēgasvārdi: kvalitatīvā kontentanalīze, kvantitatīvā kontentanalīze, zīmes, Pasaules Dabas Fonds, zīmes, facebook, jaunie mediji.

The subject of this bachelor’s thesis is “Facebook post analysis of World Wildlife Fund (2017)”. The subject of the study is World Wildlife Fund facebook posts in 2017,133 posts. The aim of this thesis is to find out how World Wildlife Fund construct their messages and posts on facebook, the meanings of used semiotic codes and images. Also its very important to analyse interview with World Wildlife Fund communication specialist Sarmīte Kolāte. Theoretical part is based on qualitative and quantitative content analysis and design,that combines these two approaches in one study.There are also theories about media semiotics and sign construction,new media and their differences with old media.One of the most valuable theories about interview,question construction and further answer analysis. Research part consists of two research methods:qualitative and quantitative content analysis,semiotic code construction model.Interview was used to find out information from World Wildlide Fund communication specialist. The aims of this thesis is achieved,there were analysed 133 posts and gathered all meanings by the metod of quantitative and qualitative analysis with semiotic code help and other important categories.All information was combined with table and visual graphic help. Key words: qualitative content analysis, quantitative content analysis, World Wildlife Fund, signs, facebook, new media
Facebook post analysis of World Wildlife Fund (2017)
Keywords: Komunikācijas zinātne; Kvalitatīvā kontentanalīze; Kvantitatīvā kontentanalīze; Facebook ieraksti; Jaunie mediji; Zīmes