Glosārija vizualizācija - Jermacāns, Gatis (Latvijas Universitāte, 2012)
Gatis Jermacāns 2012. gada bakalaura darbā „Glosārija vizualizācija” izveidoja ISTQB testēšanas glosārija vizualizācijas daļēji automātisku ģenerēšanu 40 aspektiem, pēc kuriem var atlasīt gandrīz visus glosārija terminus, kas izvēlēti balstoties uz G. Arnicāna, D. Romāna un U. Straujuma metodoloģiju „Semi-automatic Generation of a Software Testing Lightweight Ontology from a Glossary Based on the ONTO6 Methodology”. Izveides procesā tika risināti šķēršļi, kas atklājās darba izstrādes laikā, kas stipri ietekmēja vizualizācijas izstrādes laiku. Darba izstrādes laikā tika izpētītas Graphviz iespējas glosārija automātiskas vizualizācijas ģenerēšanā. Bakalaura darba izvirzītais mērķis tika sasniegts. Jaunā vizualizācija ļauj interaktīvi apgūt terminu kopu pēc noteiktiem aspektiem un to varēs izmantot plašāka auditorija tīmeklī.

In his 2012 bachelor thesis „Glosary visualisation” Gatis Jermacans developed ISTQB testing glossary visualisation for semi-automatic generation of 40 aspects, by which almost all terms of the glossary can be selected. The terms are chosen on a basis of G.Arnicans, D.Romāns and U.Straujums used methodology: „Semi-automatic Generation of a Software Testing Lightweight Ontology from a Glossary Based on the ONTO6 Methodology”. In the development process, several obstacles which serously affected development time of the thesis were adressed. During the thesis development, possibilities of automatic provision of visualisations, provided by Graphviz, were analyzed. The main goal of the thesis was achieved. The new visualisation allows interactive adoption of term group, according to defined aspects. It could be used by a broader audience in network.
Glossary visualisation
Keywords: Datorzinātne