Valsts valodas jautājuma atspoguļošana un viedokļu polarizācija lielākajos Latvijas drukātajos mēdijos no 2011.gada septembra līdz 2012.gada februārim - Jermolajeva, Natālija (Latvijas Universitāte, 2013)
Pētījuma tēma ir Valsts valodas jautājuma atspoguļošana un viedokļu polarizācija lielākajos Latvijas drukātajos mēdijos no 2011. gada septembra līdz 2012. gada februārim. Darba jautājums un periods tika izvēlēts ņemot vērā notikušo parakstu vākšanu un tautas nobalsošanu par grozījumiem LR Satversmē, kas paredzēja valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Darba uzdevumi bija identificēt valodas jautājuma atspoguļojumu lielāko Latvijas avīžu saturā, veikt sešu lielāko laikrakstu rakstu analīzi, kas publicēti no 2011. gada septembra līdz 2012. gada februārim. Tika izvirzīta šāda hipotēze: Drukātie mēdiji ietekmēja pilsoņu lēmumu pieņemšanas procesu tautas nobalsošanā par grozījumiem LR Satversmē 2012. gada 18. februārī, kas darba gaitā tika pierādīta, apkopojot viedokļu polarizāciju laikrakstos latviešu un krievu valodās.

The topic of the thesis is Coverage of the State Language Issue and Polarization of Opinions in Latvian Major Printed Media from September 2011 until February 2012. It has been selected considering signature collection and popular voting for amendments to the Constitution of the LR. The objectives were to identify coverage of the language issue in the printed media, to perform analysis of articles published in 6 newspapers, and to study types of information presentation that promote decision making. The hypothesis of the study: printed media had an influence on decidion making process in popular voting on amendments to the Constitution of Latvia on February 18th, 2012. It was proved, after the research had been made on polarization of opinions in the newspapers published in Latvian and Russian languages.
Coverage of the State Language Issue and Polarization of Opinions in Latvian Major Printed Media from September 2011 until February 2012
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)