Latvijas kara flotes Zemūdeņu divizions 1926.-1940.g.: galvenās attīstības tendences. - Lapiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba mērķis ir, balstoties uz Latvijā pieejamiem publicētajiem un nepublicētajiem avotiem, izpētīt un analizēt Zemūdeņu diviziona attīstības galvenās tendences. Darba hronoloģiskās robežas ir no 1926.gada, kad tika izveidots Zemūdeņu laivu divizions līdz 1940.gadam, kad Latvijas valsti okupēja. Darbā ietverts pētījums par zemūdeņu diviziona izveidošanu, sadzīvi, struktūru. Uzmanība tiek pievērsta arī Zemūdeņu komandas gaitām Francijā un notikumiem 1940.gada jūnijā ar zemūdeni ‘’Ronis’’ Darbs ietver arī informāciju par zemūdeņu kara taktikas attīstību 20.gadsimtā, Latvijas flotes būvprogrammas realizāciju un Latvijas krastu aizsardzības plāniem.

Based on published and unpublished sources available in Latvia, the aim of this master work had explored and analyzed of Submarine Division in the Latvian Navy, the main development tendencies. The work chronological boundaries were from 1926, when division was created until 1940, when Latvia was occupied by USSR. The work includes a study of the Submarine division, the creation and structurein in Latvia. The attention is also given to the submarines had built in France and events in June 1940 with submarine ''Ronis'' In the Work was also included information about the submarine warfare tactics development in 20.th century. The Latvian fleet development programm and Latvian coastal protection plans.
Submarine Division of Latvian Navy 1926–1940: main development tendencies.
Keywords: Vēsture