Kokmateriālu tirdzniecības uzņēmuma finanšu situācijas izvērtēšana un attīstību iespēju noteikšana - Mežgailis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2021)
Tēmas aktualitāte pamatojama ar to, ka AS Mercor uzņēmuma gada pārskatā netiek atspoguļoti un aprēķināti uzņēmuma finansiālās darbības rādītāji – koeficienti. Bakalaura darba mērķis – izpētot finanšu analīzes metodoloģisko pamatojumu un kokmateriālu tirdzniecības uzņēmuma darbības rezultātus, veikt pētāmā uzņēmuma finanšu situācijas izvērtējumu un noteikt uzņēmuma attīstības iespējas. AS Mercor spēj segt savas īstermiņa saistības, izmantojot visus apgrozāmos līdzekļus. AS Mercor kapitāla pietiekamības koeficients liecina, ka uzņēmums daudz izmanto svešu kapitālu. Bakalaura darbs uzrakstīts uz 61 lpp, tas ietver 6 attēlus, 22 tabulas, 20 formulas, izmantots 51 literatūras avots. Atslēgvārdi - likviditāte, aktivitātes rādītāji, maksātspējas rādītāji, rentabilitāte, finanšu analīze.

The topicality of the topic is justified by the fact that the annual report of AS Mercor does not reflect and calculate the company's financial performance indicators - ratios. The aim of the bachelor's thesis is to study the methodological substantiation of financial analysis and the results of the timber trade company's activity, to evaluate the financial situation of the researched company and to determine the company's development opportunities. AS Mercor is able to cover its short-term liabilities using all current assets. The capital adequacy ratio of AS Mercor shows that the company uses a lot of foreign capital. The bachelor's thesis is written on 61 pages, it includes 6 figures, 22 tables, 20 formulas, are used 51 literature sources. Keywords - liquidity, activity indicators, solvency indicators, profitability, financial analysis.
Evaluating the financial situation of a timber trading company and determining development opportunities
Keywords: Ekonomika; likviditāte; aktivitātes rādītāji; maksātspējas rādītāji; rentabilitāte; finanšu analīze