Digitālo tehnoloģiju ietekme uz 5 gadus vecu bērnu sociālo prasmju attīstību - Zirne, Rita (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darba tēma: “Digitālo tehnoloģiju ietekme uz 5 gadus vecu bērnu sociālo prasmju attīstību”. Darbam izvirzītais mērķis ir izpētīt digitālo tehnoloģiju ietekmi uz 5 gadus vecu bērnu sociālajām prasmēm mūsdienu mainīgajā digitālajā vidē. Darba ietvaros tika analizēta teorētiskā literatūra par 5 gadus vecu bērnu vispārējo attīstību, aplūkota sociālo prasmju nepieciešamība nākotnei un mūsdienu digitālo tehnoloģiju pielietošana mācību procesā. Empīriskajā daļā, veicot novērojumu, tika noskaidrotas 5 gadus vecu bērnu sociālās prasmes un digitālo tehnoloģiju izmantošana pirmsskolā. Ar aptauju vecākiem tika noskaidroti bērnu digitālo tehnoloģiju lietošanas paradumi mājās. Pētījumā noskaidrojās, ka 5 gadus vecu bērnu sociālo prasmju attīstību var sekmēt, izmantojot digitālas tehnoloģijas, zinot to atbilstošu pielietojumu bērnu vecumposmam.

The theme of the qualification paper: “The Impact of Digital Technologies to 5-year-old children social skills development.” The aim of the work is to explore the impact of digital technologies on the social skills of 5-year-old children in today's changing digital environment. As part of the work, the theoretical literature on the overall development of children aged 5, the need for social skills for the future and the use of modern digital technologies in the learning process was analysed. In the empirical part, the observations revealed the social skills of children aged 5 and the use of digital technologies in preschool. Polling parents cleared the habits of using children's digital technologies at home. The study showed that the development of social skills for children aged 5 years can be promoted through digital technologies, knowing their suitable use for the age of children.
The Impact of Digital Technologies to 5-year-old children social skills development
Keywords: Pedagoģija; Digitālās tehnoloģijas; sociālās prasmes; 5 gadus veci bērni; .