Meklētājprogrammu optimizācijas metožu uzlabošana, izmantojot ranžēšanas algoritmu analīzi - Burakova, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2013)
Galvenais diploma darba mērķis ir uzlabot esošās meklēšanas optimizācijas metodes, pētot ranžēšanas algoritmus. Darba gaitā tiks pētītas esošās meklēšanas optimizācijas metodes. Izskatītas iekšējās optimizācijas metodes, lapas kontenta uzlabošana un tā virsrakstus, saišu struktūras u.c., kā arī ārējās optimizācijas metodes, iespēja saņemt ienākošās saites, lai uzlabotu pozīciju meklētājprogrammās. Darba analīzes daļa tika izpētīts un analizēts ranžēšanas algoritma darbs, kas ir pamats daudziem esošiem meklētājprogrammas algoritmiem, kā arī bija izpētīti un analizēti izmantotie ranžēšanas algoritmi. Uz ranžēšanas algoritma analīzes pamata bija izdarīti secinājumi, kas var palīdzēt meklēšanas optimizācijas uzlabošanu priekš jau esošām metodēm. Darbs piedāvā iepazīties meklēšanas optimizāciju, ranžēšanas algoritmu un to darbu. Atslēgvārdi: SEO, Meklēšanas optimizācijas metodes, Ranžēšanas algoritms, Meklētājprogrammas.

The main goal of this work is to improve search engine optimization methods through research of ranking algorithms. This work will include popular search optimization methods research. Main accents will be with internal optimization methods overview, including but not limited to suggestions for page content, headings improvements and insights into link structure importance, as well as external optimization methods overview through incoming link generation methods used to manipulate ranking position. This work analyzes current ranking algorithms as well as other algorithms that were used to architect them. Based on this analysis Author provides a set of recommendations on how to improve current search engine optimization methods. Keywords: SEO, search engine optimization methods, ranking algorithms, search engines.
Improvement of search engine optimisation methods through research of ranking algorithms
Keywords: Datorzinātne