Zvērinātu tiesu izpildītāju loma ārpustiesas parādu piedziņā Eiropas Savienībā un Latvijā - Stivriņa, Arina (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba mērķis ir veikt pārrobežu parādu piedziņas, parādu ārpustiesas atgūšanas prakses un tiesiskā regulējuma Eiropas Savienības dalībvalstīs analīzi starptautisko privāttiesību doktrīnas ietvaros, veicot tiesu izpildītāju institūta un lomas pārrobežu parādu piedziņā izpēti vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Izvirzīto uzdevumu sasniegšanai autore veica padziļinātu Eiropas Savienības normatīvo aktu izpēti un analīzi, tiesību jēdzienu izpēti un sabiedriskā viedokļa aptauju.

The aim of the Master’s Thesis is to perform analysis of crossborder debt recovery and extrajudicial debt recovery practices and regulatory laws in European Union within the framework of private international law and research enforcement officers (bailiffs) institution and role of enforcement officers in crossborder debt recovery in several European Union member countries. To achieve aim of Master’s Thesis, author performed analysis of regulatory framework of European Union extrajudicial debt recovery laws and analysis of laws regulating enforcement officers, research of legal definitions and public opinion poll.
The role of swoen bailiffs in extrajudical debt collection in Latvia and European Union
Keywords: Juridiskā zinātne; pārrobežu parādu atgūšana; parādu ārpustiesas atgūšana; zvērinātu tiesu izpildītāju institūts; starptautiskās privāttiesības