Iespēja identificēt bezsamaņā nonākuša cukura diabēta pacienta slimību pēc vienotām atpazīšanas zīmēm - Lapiņa, Zanda (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Iespēja identificēt bezsamaņā nonākuša cukura diabēta pacienta slimību pēc vienotām atpazīšanas zīmēm.” Lai spētu sniegt adekvātu palīdzību komplikāciju paasinājuma brīžos, ir nepieciešamas atpazīšanas zīmes. Darba mērķis ir noskaidrot cukura diabēta pacientu viedokli par slimību apstiprinošas atpazīšanas zīmes nepieciešamību. Pētniecības uzdevumi ir: 1.Apkopot un analizēt informāciju, statistikas datus un literatūru par cukura diabētu; 2.Analizēt Kallistas Rojas adaptācijas teoriju; 3.Izstrādāt anketu un veikt pilotpētījumu; 4.Veikt pētījumu; 5.Veikt pētījumā iegūto rezultātu apkopošanu un analīzi; 6.Izdarīt secinājumus par iegūtajiem datiem un izteikt rekomendācijas. Izvirzītā hipotēze: Cukura diabēta pacientu viedoklis par slimību apstiprinošas atpazīšanas zīmes nepieciešamību ir atbalstošs - apstiprinājās. Pētniecības instruments ir aptaujas anketa, un pētniecības metode ir kvantitatīvā pētniecības metode.

The theme of bachelor is „The ability to identify distressed unconscious diabetic patient's disease according to united recognition marks.” The aim of research is find out diabetes patient opinion about united recognition marks. The research tasks: Collect and analyze information, statistical data and literature about diabetes; Analyze the adaptation theory of Callista Roy; Create questionnaire and carry out pilot study; Carry out the research; Analyze data from research; Make conclusions and recommendations. The hypothesis of research - diabetes patient opinion about united recognition marks is supportive. The research instrument is a questionnaire, and the research method is a quantitative research method.
Te ability to identify distressed unconscious diabetic patien'ts disease according to united recognition marks
Keywords: Medicīna