Modeļbāzēts RDF datubāzes saskarnes konfigurators - Diteriha, Gerda (Latvijas Universitāte, 2010)
Šī kvalifikācijas darba mērķis bija izstrādāt papildinājumu jau eksistējošam grafiskam UML klašu diagrammu stilā veidotam OWL ontoloģiju redaktoram, kas ļautu lietotājam ērti apskatīt datus no redaktorā uzdotas ontoloģijas struktūrai atbilstošas RDF datu bāzes. Tāpat lietotājam ir iespēja mainīt konkrēto informācijas attēlošanas formas izskatu, gan attiecībā uz attēlojamās informācijas saturu, gan arī attiecībā uz formas elementu novietojumu. Programmas izstrāde veikta prakses ietvaros Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūtā. Programmēšanā izmantota valoda lua un tās bibliotēka lQuery.

The objective of this qualification work was to develope a module to an existing, in a graphical style of UML class diagrams constructed OWL ontology editor, allowing the user to easily view the data from the RDF database, that is appropriate to the ontology structure which is given in the editor. Also, the user can change the appearance of data presentation form, both for display on the information content, as well as the shape of elements location. The module was developed during internship in The Institute of Mathematics and Computer Sciences, University of Latvia. The module is written in programming language Lua and its library lQuery.
Model-based RDF data base interface configurator
Keywords: Datorzinātne