Pilsētvides trokšņa pārvaldība Latvijā - Krūkle, Zanda (Latvijas Universitāte, 2010)
Lai veicinātu vides trokšņa ilgtspējīgas pārvaldības attīstību Latvijas pilsētvidē, nodrošinot iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai nepieciešamās virzošās pārmaiņas pilsētu sociālajā, telpiskajā un ekonomiskajā dimensijā, izstrādāts maģistra darbs ”Pilsētvides trokšņa pārvaldība Latvijā ”. Pamatojoties uz veikto Latvijas pilsētu pašvaldību vides trokšņa pārvaldības pētījumu, izmantojot literatūras, dokumentu un normatīvo aktu analīzi un socioloģiskās pētījuma metodes, kā arī Ogres pilsētas teritorijas pētījumu saskaņā ar gadījuma pētījuma metodiku, ir sagatavotas vadlīnijas vides trokšņa pārvaldībai vienai no lielākajām Latvijas pilsētu grupām - pilsētām ar iedzīvotāju skaitu no 10-100 tūkstošiem. Maģistra darbs izstrādāts 5 nodaļās un 20 apakšnodaļās. Tas satur 132 lpp., tajā sniegtas 10 tabulas, 11 attēli un 4 pielikumi. Darba izstrādē izmantoti 106 literatūras avoti. Atslēgvārdi: ilgtspējīga pilsētvides trokšņa pārvaldība, vides trokšņa pārvaldības vadlīnijas, iedzīvotāju dzīves kvalitāte.

Master research paper „Environmental noise management in urban areas of Latvia” is made to stimulate sustainable environmental noise management in urban areas of Latvia, providing impellent upturns of the social, spatial and economic dimensions to ensure the improvements of the quality of life for the inhabitants of the towns. Repose on the author’s research that is based on the analysis of the literature, documents and regulations, appliance of the sociologic research methods and territory of Ogre town case study research to investigate environmental noise management situation in the municipalities, the toolkit for the environmental noise management in the towns of Latvia with 10 – 100 thousands inhabitants is made. Master research paper is structured in 5 chapters and 20 subchapters. It contains 132 pg., 10 tables, 11 figures and 4 annexes. The 106 sources of the literature are used for the research. Key words: sustainable environment noise management in the urban areas, toolkit of the environmental noise management, quality of life.
Environmental Noise Management in Urban Areas of Latvia
Keywords: Vides pārvaldība