Latvijas komercbanku pasīvu analīze no 2016.gada līdz 2022.gadam - Orehova, Arina (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir „Latvijas komercbanku pasīvu analīze no 2016.gada līdz 2022.gadam.”. Darba mērķis ir veikt Latvijas komercbanku pasīvu analīzi un sniegt priekšlikumus to struktūras uzlabošanai. Atbilstoši izvirzītajam darba mērķim tika definēti Bakalaura darba galvenie uzdevumi: 1Raksturot komercbanku pasīvus. 2Izmantot likumus un normatīvos aktus, kuri regulē banku darbību, analizēt Latvijas komercbanku pasīvus. 3Veikt Latvijas komercbanku pasīvu struktūras un dinamikas analīzi; 4Sniegt secinājumus par pašreizējo stāvokli un izstrādāt priekšlikumus komercbanku pasīvu darbības efektivitātes uzlabošanai. Pēc iegūtajiem rezultātiem izstrādāti secinājumi un sniegti priekšlikumi Latvijas komercbanku efektīvākai pasīvu pārvaldīšanai. Bakalaura darba apjoms ir 65 lpp. Darbs sastāv no 2 nod., 10 att., 1 tab., 50 literatūras avotiem. Atslēgvārdi: pasīvi, pasīvu analīze, noguldījumi.

The theme of this bachelor’s thesis is “ Analysis of Latvian commercial banks liabilities from 2016 to 2022”. The aim of the work is to perform an analysis of the liabilities of Latvian commercial banks and provide suggestions for improving their structure. The main tasks of the Bachelor's work were defined in accordance with the set goal of the work: 1Describing the liabilities of commercial banks. 2Use the laws and regulatory acts that regulate banking activities, analyze the liabilities of Latvian commercial banks. 3To conduct an analysis of the structure and dynamics of Latvian commercial banks' liabilities; 4To provide conclusions on the current situation and develop proposals for improving the efficiency of commercial banks' liabilities. Based on the obtained results, conclusions were drawn up and proposals were made for Latvia for more effective liability management of commercial banks. The length of the bachelor thesis is 65 pages. The work consists of 2 parts, 10 illustrations, 1 table, 50 literature sources have been used. Keywords: Liabilities, Liabilities analysis, Deposits.
Analysis of liabilities of Latvian commercial banks from 2016 to 2022
Keywords: Ekonomika; Pasīvi; Pasīvu analīze; Noguldījumi; Liabilities; Liabilities analysis