Datu apstrādes prasmju pilnveide fizikas laboratorijas darbos vidusskolā - Solovjovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2017)
Datu apstrādes prasmju pilnveide fizikas laboratorijas darbos vidusskolā. Dmitrijs Solovjovs, bakalaura darba vadītājs Dr.phys.Inese Dudareva. Bakalaura darbs – 90 lappuses, 36 literatūras avoti, 10 pielikumi, 5 tabulas, 36 attēli. Latviešu valodā. Darbā dots starppriekšmetu saiknes fizika-informātika raksturojums un apskatītas datorizētas datu apstrādes iespējas laboratorijas darbos fizikā. Izstrādāts un aprobēts darbu komplekts vidusskolai, kurš publicēts internetā. Konstatēts, ka datu apstrādes prasmes skolēniem pilnveidojušās. Anketēšanas rezultāti liecina, ka skolēniem vidusskolā neatkarīgi no klases ir pozitīva attieksme pret informātiku un tajā apgūto prasmju pielietojumu fizikā, datorizētu datu apstrādi lieto arī turpmākos laboratorijas darbos.

Development of students skills in the data processing in physics laboratory works for secondary school. Dmitrijs Solovjovs, supervisor Dr.phys. Inese Dudareva, Bachelor Paper – 90 pages, 36 images, 5 tables, 10 annexes, 36 literature sources. In Latvian language. In work includes the characterization of the cross-curricular link in physics and informatics, and the possibility of computer-assisted data processing for laboratory work in physics. Developed works, is published on the Internet. It has been found that data processing skills are developing. The results of the questionnaire testifies that the secondary school student, regardless of class, is positive about the lessons of informatics and the use of skills in physics. Also, will use computer-assisted data processing in the following laboratory works in physics.
Development of students skills in the data processing in physics laboratory works for secondary school
Keywords: Pedagoģija; laboratorijas darbs; fizika; informātika; datorizēta datu apstrāde; starppriekšmetu saikne