Debitoru parādu uzskaite un pārvaldība SIA "ABC" - Žihare, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba “Debitoru parādu uzskaite un pārvaldība SIA “ABC”” aktualitāte ir pamatota ar to, ka efektīva debitoru parādu uzskaites un pārvaldības sistēma ir svarīgs priekšnosacījums veiksmīgai uzņēmējdarbības attīstībai. Darba mērķis ir, pamatojoties uz normatīvā regulējuma un vispārpieņemto teorētisko principu prasību izpēti, novērtēt SIA “ABC” debitoru parādu uzskaiti un pārvaldību un izstrādāt priekšlikumus konstatēto trūkumu novēršanai un debitoru parādu uzskaites un pārvaldības procesa pilnveidošanai. Pētījuma rezultātā tika konstatēti trūkumi uzņēmuma SIA “ABC” debitoru parādu uzskaitē un pārvaldībā un sniegti priekšlikumi to novēršanai.

The relevance of the thesis “Accounting and management of “ABC” Ltd. accounts receivable” rests on the fact that an effective accounting and management system of accounts receivable is an important precondition for successful business development. The aim of the diploma thesis is to evaluate the accounting and management of accounts receivable of “ABC” Ltd. based on the requirements of the regulatory framework and generally accepted theoretical principles, to develop proposals for the elimination of identified deficiencies and improvement of the accounts receivable accounting and management. As a result, deficiencies in the accounting and management of “ABC” Ltd. accounts receivable were identified and proposals for their elimination were provided.
Accounting and management of "ABC" Ltd. accounts receivable
Keywords: Ekonomika; debitoru parādi; šaubīgie un bezcerīgie parādi; uzskaite; pārvaldība; kredītpolitika