Oracle veiktspējas uzlabošana. - Ziediņš, Mikus (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā tiek apskatīts Oracle veiktspējas uzlabošanas iespējas, samazinot SQL vaicājumu izpildes laikus. Tiek analizēts Oracle izsekošanas (trace) fails, kurš tika iegūts no grāmatvedības programmas „HORIZON” produkcijas vides divu dienu laikā. Iegūtā informācija tiek analizēta izmantojot programmēšanas valodā perl izveidotus skriptus un aprēķinot ar formulu palīdzību izpildes laikus. Pēc izpildes laiku ieguves tiek analizēts SQL vaicājums, kuram ir nepieņemami liels izpildes laiks, un apskatīti varianti, vai ir iespējams veikt SQL vaicājuma uzlabošanu.

In dieser Arbeit werden MĻglichkeiten angeschaut zur Verbesserung der Oracle Performance durch eine Reduzierung der SQL-Abfrage. Es wird Oracle Trace-Dateien analysiert, die aus dem Buchhaltungsprogramm "HORIZON" Testumgebung gewonnenen wurde, innerhalb von zwei Tagen. Die gewonnenen Informationen werden analysiert mit hilfe der Programmiersprache Perl mit erstellten skripts und Formeln um zu berechnunen der Lieferzeiten. Nach der berechnung der SQL-Abfrage Zeit, wird die SQL-Abfrage analysiert und wen die Zeit ist unannehmbar, dann werd die SQL-Abfrage verendert, so das die Zeit annehmbar wird, wen das mĻglich ist.
Oracle perfomance optimization.
Keywords: Datorzinātne