Aborta izdarīšanas tiesiskie aspekti - Gūtmane, Zanda (Latvijas Universitāte, 2013)
Kas ir aborts? Kāds ir tā tiesiskais regulējums Latvijā un ārvalstīs? Kāpēc arvien tiek konstatēs liels izdarīto abortu skaits? Kāds ir sabiedrības un kāds – speciālistu viedoklis? Kāda ir citu valstu pieredze un redzējums? Kādus pasākumus mēs, latvieši, varam veikt, lai samazinātu izdarīto abortu skaitu? Pašreiz tā ir aktuāla tēma Latvijā. Arvien ir aktuāls jautājums par to, vai ir nepieciešams ierobežot aborta izdarīšanas iespējas. Sabiedrības viedokļi dalās, proti, daļa iebilst par aborta izdarīšanas iespēju ierobežošanu, norādot uz interesēm, kas tiek apdraudētas. Tomēr ir arī otra daļa, kas aizstāv viedokli par to, ka ir nepieciešams izdarīt aborta izdarīšanas ierobežojumus. Darbā tiek analizēti gan aborta atbalstītāju, gan aborta pretinieku viedokļi. Bez tam tiek piedāvāts iepazīties arī ar autores domām. Darba autore piedāvā ne tikai iepazīties ar aborta jēdzienu Latvijā, bet arī ārvalstīs.

What is the abort? When it is allowed? When – not? Why is found a large number of abortions? What is public opinion? What does experts say about it? What is the experience of other countries? Is it necessary to restrict abortion in Latvia? Whether life is inviolable and abortion – murder? It is important to identify the interests that are at the stakle. It is hot topic today. Why? In the society it is a very important question about abortion restrictions. Currently, this is actually an interesting topic that has received considerable attention in Latvia. Why? More and more relevant in society the question of whether in Latvia restrict abortion. Of the public have expressed concern about the restriction of abortion, and clearly indicate the interests that are under threat. Meanwhile, another part defends the view that restrictions on having abortions.What we, latvians, can do to minimize the risk of interests, which grows up by doing abortion?
The legal aspects of abortion
Keywords: Juridiskā zinātne