Akadēmiķa Jāņa Endzelīna 148. dzimšanas dienas atceres starptautiskā zinātniskā konference "Baltijas onīmi: no sendienām līdz mūsdienām". Tēzes - (:unkn) unknown (LU Latviešu valodas institūts, 2021)
Tēžu krājumā apvienotas LU Latviešu valodas institūta rīkotās akadēmiķa Jāņa Endzelīna (1873–1961) 148. dzimšanas dienas atcerei veltītās starptautiskās zinātniskās konferences tēzes, kuras iesnieguši 20 konferences dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Vācijas. Akadēmiķa atceres konferences tiek rīkotas jau kopš 1963. gada. 2021. gada 22. februāra konference tika veltīta onomastikai: “Baltijas onīmi: no sendienām līdz mūsdienām”. Konferences tēžu krājuma tēmu loks ir plašs: no vietvārdu, personvārdu un literārās onomastikas pētījumiem līdz īpašvārdu ontoloģijas un terminoloģijas jautājumiem.

A collection of abstracts comprises 20 summaries of papers presented in the International Scientific Conference „Baltic Onyms: From Past to Present” to commemorate the 148th anniversary of the academician Jānis Endzelīns in Riga, February 22. The conference to memorize Jānis Endzelīns has been organized by the Latvian Language Institute of the University of Latvia every year since 1963. In 2021, the conference was devoted to onomastics. The range of research topics in this collection is wide, including papers on anthroponomastics, toponomastics, literary onomastics, ontology of names, and onomastic terminology.
International Scientific Conference "Baltic onyms: from past to present" to commemorate the 148th anniversary of the academician Jānis Endzelīns. Abstracts.
Keywords: Baltu valodas; Onomastika; Terminoloģija; Valodas filozofija; Antroponīmika; Toponīmika; Ontoloģija; Etimoloģija; Vietvārdu motivācija; Literārā onomastika; Eklezionīmika; Zoonīmika; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects