Plānošanas pieeja apkaimes revitalizācijai: Avotu apkaimes piemērs Rīgā - Majore, Gunita (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbs „Plānošanas pieeja apkaimes revitalizācijai: Avotu apkaimes piemērs Rīgā” ir pētniecisks plānošanas projekts, kurā meklētas plānošanas pieejas un analizēta citu pilsētu pieredze, lai rastu priekšlikumus Avotu apkaimes revitalizācijai. Darbā pētīta Avotu apkaimes vēsture plānošanas dokumentu kontekstā, vēstures notikumu ietekme uz pilsētvides kvalitāti, analizēta apkaimes sociālekonomiskā situācija un telpiskā struktūra, tāpat izzināts iedzīvotāju un nozares profesionāļu vērtējums par dzīves kvalitāti Avotos. Darbā apkopotas attīstības perspektīvas plānošanas dokumentu kontekstā, kā arī analizētas plānošanas pieejas un izstrādāti priekšlikumi Avotu apkaimes revitalizācijai.

Master's thesis - "Planning approache to neighbourhood revitalisation: Avoti neighbourhood example in Riga" is a spatial planning research project that seeks for planning approaches and analyses the experience of other cities, with aim to find solutions for the revitalisation of Avoti neighbourhood. In a retrospect to spatial planning documents the history of Avoti neighbourhood has been studied - with aim to evaluate the impact of historical events on the quality of urban environment. An assessment of the socio-economic situation and analysis of the neighbourhood's spatial structure has been carried out. Public opinion survey on the quality of life in the neighbourhood has been performed by questioning local residents and planning professionals. The thesis includes proposals for development prospects elaborated in conformity with spatial planning documents and, based on analysis of planning approaches it also includes proposals for the revitalisation of Avoti neighbourhood.
Planning approache to neighbourhood revitalisation: Avoti neighbourhood example in Riga
Keywords: Arhitektūra; Avoti; pilsētu sarukšana; 19. gadsimta industrializācija; viedā pilsēta; jaunais urbānisms