Māsu darba organizācija hemodinamiski nestabilu pacientu aprūpē intensīvās terapijas nodaļā - Zimele, Laima (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „Māsu darba organizācija hemodinamiski nestabilu pacientu aprūpē intensīvās terapijas nodaļā”. Tēmas aktualitāti nosaka tas, ka intensīvās terapijas nodaļā hemodinamiski nestabilu pacientu aprūpē, laikam mainoties, māsām ir nepieciešamas aizvien lielākas profesionālas zināšanas veicot darba organizāciju. Darba mērķis ir noskaidrot māsu darba organizāciju hemodinamiski nestabilu pacientu aprūpē intensīvās terapijas nodaļā. Uzsākot darbu tiek izvirzīts pētījuma jautājums: „Kāda ir māsu darba organizācija hemodinamiski nestabilu pacientu aprūpē intensīvās terapijas nodaļā?” Bakalaura darbā tiek pielietota kvalitatīvā pētniecības metode. Kā pētniecības instruments tiek izmantota daļēji strukturēta intervija un novērošanas protokols. Pētījuma rezultātā tiek sasniegts darba mērķis un sniegta atbilde uz pētījuma jautājumu.Darba organizācija izriet no individuāla sava darba plānojuma, kā arī personīgās pieredzes, nepielietojot rakstiski veiktu aprūpes plānu.

The theme of the bachelor thesis is „Nurses work organization for haemodynamically unstable patient care in intensive care unit.‟. The aim of the thesis is to find outnurses work organization in haemodynamically unstable patient care in intensive care unit. The research question is –What is nurses work organization for haemodynamically unstable patient care in intensive care unit? The qualitative research method with semi-structured interview and observation protocol is used. The main aim of the work has been reached and the question of the research has been answered.Organization of work results from an individual work plan, as well as from personal experience, whitout the use of writen care plane.
Nurses Work Organization for Hemodinamically Unstable Patient Care in Intensive Care Unit
Keywords: Medicīna; ITN; māsu darba organizācija; hemodinamiski nestabils pacients; ICU; nurse work organization