Latvijas sikspārņu resursu izmantošanas stratēģija rudens spietošanas un migrācijas laikā - Šuba, Jurģis (Latvijas Universitāte, 2014)
No vairošanās sezonas beigām līdz pārziemošanas sākumam dažas sikspārņu sugas veic tālus pārlidojumus no vasaras mītnēm uz ziemošanas vietām. Turpretī citas sugas, kuras pārziemo pazemes mītnēs, ziemošanas vietās veic īpatnēju lidināšanos jeb „spietošanu”. Šai darbā aplūkota Latvijā ziemojošo sikspārņu rudens spietošana pie pazemes mītnēm, migrējošo sikspārņu migrācijas lidojuma īpatnības, kā arī barošanās stratēģija. Atslēgas vārdi: sikspārņi, Chiroptera, rudens, spietošana, migrācija

From the end of breeding season until the onset of hibernation, several bat species migrate long distances from summer roosts to winter roosts. At the same time other species that hibernate underground perform a particular “swarming” behaviour at the hibernacula. Autumn swarming at underground sites in Latvia of locally hibernating bats as well as behaviour related to migration flight and feeding strategy of migratory bats was studied within the framework of this dissertation. Key words: bats, Chiroptera, autumn, swarming, migration
RESOURCE USE BY BATS IN LATVIA DURING AUTUMN SWARMING AND MIGRATION
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Bioloģija; Dzīvās dabas zinātnes