Sporta sacensību fotogrāfiju anotēšana - Surženko, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba mērķis ir izpētīt iespējas veikt automātisku dalībnieku numuru atpazīšanu sporta notikumu fotogrāfijās. Darba gaitā tiks izpētīti eksistējošie paņēmieni un algoritmi datora redzes īstenošanai, kā arī apgūti pieejamie zinātniskie raksti. Balstoties uz iegūto informāciju, autors izpētīja iespēju veidot sistēmu dalībnieku numuru atpazīšanai. Darba rezultātā tiks apstiprināta iespēja veidot datora redzes sistēmu numuru atpazīšanai. Pēc teorētiskā materiāla izpētes autors veic datora redzes programmas izstrādi, izmantojot Java programmēšanas valodu. Ar programmas palīdzību ir iespējams atpazīt fotogrāfijās redzamos dalībnieku numurus.

The main purpose of this paper is to investigate the possibility of automatic participants' number recognition on sport event photos. Existing techniques' and algorithms' of computer vision implementations are researched and studied while working on this paper. Based on theoretical research author investigates possibility to develop working computer-vision system that could automatically tag photos, by the number plates visible in the photo. The successful implementation of computer vision powered number recognition system is the main achievement of this paper. As a result of theory studies author could develop solution to the described problem and create working prototype in Java programming language that could recognizes number plates on sport event photos.
Sport event photo tagging
Keywords: Datorzinātne