Tirdzniecības sistēmas izstrādāšana starpbanku valūtas tirgū - Paļitovs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Tirdzniecības sistēmas izstrādāšana starpbanku valūtas tirgū”. Valūtu tirgus popularitāti veicinājusi finanšu tirgus globalizācija, datorizācija un Interneta izmantošanas palielināšanās, kā arī relatīvi neliels nepieciešamais sākotnējais ieguldījums. Ļoti bieži iesācēji bez priekšzināšanām un pieredzi valūtu tirgū pazaudē savu depozītu. Forex tirdzniecība par 80% balstās uz paša treidera psiholoģiju. Lai minimizētu treideru emocionālus un psiholoģiskus faktorus, autors rekomendē veidot tirdzniecības sistēmas. Bakalaura darba mērķis ir uz teorētiskās bāzes un pēc autora pētījuma novērojumiem izstrādāt mehānisku tirdzniecības sistēmu, kā arī piedāvāt priekšlikumus tirdzniecības sistēmas attīstīšanai. Pirmajā nodaļā tika izpētīti Forex tirgus pamatjēdzieni. Otrā nodaļa ir veltīta mūsdienu tirdzniecības sistēmu izstrādāšanas teorijai. Trešajā nodaļā tika izklāstīta analīze par autora izstrādāto mehānisko tirdzniecības sistēmu „Daily Key”, kā arī salīdzināšana ar alternatīvu tirdzniecības sistēmu „Expert+10”. Pēc salīdzināšanas, autors apstiprināja, ka „Daily Key” ir efektīvākā, stabilākā un drošākā tirdzniecības sistēma nekā „Expert+10”.

The title of the Bachelor Thesis is Forex trading system devepolment. The popularity of retail Forex trading was stimulated by financial markets globalization, computerisation, Internet users groth and relatively small initial investment required. Beginners without prior knowledge and experience in the currency market very often lose the invested deposit. Up to 80% of Forex trading based on a trader's psychology. To minimize the traders emotional and psychological factors, the author recommends to build a trading system. The aim of the Bachelor's thesis is, applying the theoretical framework, to develop mechanical trading system and to offer proposals to maintain the trading system. In the first chapter were examined Forex market basic concepts. The second chapter is dedicated to the modern trading system development theory. In the third chapter were laid out the analysis of author’s developed trading system ”Daily Key” and comparison with alternative trading systems "Expert +10". After the comparison, the author confirmed that the "Daily Key" is the most efficient, stable and secure trading system than the "Expert+10".
Forex trading system development
Keywords: Ekonomika